Як заварювати шипшину

шипшина
шипшина

З власного досвіду можемо порадити

пити напар ягід шипшини

з профілактичною  метою два рази на рік: в листопаді-грудні та лютому-березні протягом чотирнадцяти днів за один період.

Конкретний термін визначайте орієнтуючись на своє самопочуття. Якщо відчуваєте, що вас начебто «залишають сили», вам важко вставати з ліжка вранці, зникає бажання щось робити, погіршується настрій спробуйте напар ягід шипшини.

Важливо!  Більше двох тижнів вживати шипшину не варто з метою недопущення утворення каменів в нирках. З обережністю підходьте до шипшини якщо у вас підвищена кислотність у шлунку.

Як заварювати шипшину

Для приготування напару для двох дорослих осіб використовуємо скляну однолітрову банку. На банку беремо орієнтовно чотирнадцять ягід. Промиваємо від пилу. Витираємо ягоди чистою тканиною.

Ягоди загортаємо в чисту суху тканину і розбиваємо дерев’яним молотком або дерев’яною качалкою для тіста. Розбиті ягоди засипаємо в скляну банку, на дно банки опускаємо столову ложку. Один літр води доводимо до кипіння. Окропом заливаємо ягоди в банці. Щоб не тріснула банка окріп ллємо порціями. Виймаємо ложку з банки. Банку закриваємо скляною кришкою. Якщо немає скляної кришки можна використати невелике керамічне блюдечко. Банку з напаром укутуємо рушником або іншою тканиною. Витримуємо 10-12 годин.

14-16 ягід шипшини
14-16 ягід шипшини
Розбиваємо ягоди
Розбиваємо ягоди
Так краще зарюються
Так краще зарюються
Засипаємо у банку
Засипаємо у банку
Поступово заливаємо окропом
Поступово заливаємо окропом
Накриваємо скляною кришкою
Накриваємо скляною кришкою
Укутуємо та витримуємо
Укутуємо та витримуємо

 

 

 

 

 

Розкриваємо
Розкриваємо

 

Фільтруємо
Фільтруємо

З власного досвіду – напар готуємо увечері, годині о 20-00 (21-00). Отриманий напар приймаємо за два рази – вранці та увечері. За перший раз приблизно півлітра розчину фільтруємо через чисту тканину або марлю і розливаємо в два стакани приблизно порівну. Чому «приблизно»? Тому що різниця в десять-двадцять мілілітрів великої ролі  не грає. Напар приймаємо за півгодини до сніданку.

Інші півлітра напару приймаємо увечері о 19-00 – 21-00 годину. Також розливаємо на дві порції.

Час приготування напару шипшини кожен планує, як йому зручно. Можна вранці, можна в обід. Це не суттєво.

Ще одне зауваження. Кількість шипшини, яку напарюють, залежить від ваги людини. Вказану кількість ми рекомендуємо для ваги людини 80-90 кг.

Вам може бути цікаво:

1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *